1915 Olayları – Gerçekler Aydınlansın

Conseil pour la Justice, l'Egalité et la Paix

1915 Olayları – Gerçekler Aydınlansın

1915 OLAYLARI HAKKINDA

1915 Olayları ile ilgili Fransız ders kitaplarının öğrettikleri yanında muhakeme yeteneklerini geliştirerek; gençlerin farklı kaynaklardan da beslenmeleri sağlamak amacıyla konferanslar, COJEP International tarafından organize edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin farklı üniversitelerinde çalışmalarını gerçekleştiren değerli akademisyenlerin destekleri ile bu konferanslar başarıyla tamamlanmış; tamamlanmak için büyük emek sarf edilmiştir.

1915 Olaylarının, insan hak ve özgürlüklerini, düşünce ve düşündüğünü ifade etme özgürlüğünü kısıtlayıcı nitelikle inkâr yasası çıkarma çalışmaları içerisinde olan Fransa devletinde konuşmak ve tartışmak pek çok açıdan büyük önem taşımaktadır. 1915 olaylarının Fransa’da yaşayan ve eğitim görmekte olan Türkiye kökenli gençlere Fransa kaynaklarının dışındaki araştırmalarla anlatılması; Fransa’da Türkiye kökenli gençlerin okullarında kendilerini ifade etmede yaşadıkları sıkıntının gözlemlenmesinden sonra ortaya çıkmıştır.

Türkiye kökenli gençlerimize kendilerini ifade etmede ve okullarında tarih derslerinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan 1915 olayları konusunda fikir belirtebilmelerine yaraması, COJEP International’in öncelikli dileği ve amacıdır.

Bu amaç doğrultusunda Fransa’nın Strasbourg, Paris, Belfort, Lyon, Nantes, Bordeaux ve Marsilya şehirlerinde  « 1915 Olayları – Gerçekler Aydınlansın » Projesi gerçekleştirmiştir. Proje kapsamında Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet SEYİTDANLIOĞLU, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mevlüt ÇELEBİ ve Akdeniz Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Aydın BEDEN konu üzerindeki tarihi çalışmalarını Türkiye kökenli vatandaşlarla paylaşmışlardır.

Proje kapsamında hazırlanan ve Türkiye kökenli vatadandaşlarla paylaşılan kitapçığımıza buradaki linkten indirebilir ve okuyabilirsiniz. 1915 Olayları – Kitapçık

 

 

Laisser un commentaire

fr_FRFrench