COJEP ÖDÜLLERİ 2007 – 2020

Conseil pour la Justice, l'Egalité et la Paix

COJEP ÖDÜLLERİ 2007 – 2020

Cojep 1985 yılında kurulan ve bugün merkezi Strasbourg’da bulunan uluslararası bir ST’dır. STK’mız, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC), UNESCO (STK İrtibat Komitesi), Avrupa Konseyi (INGO’lar Konferansı), OECD ile danışma statüsüne sahiptir ve Avrupa Parlamentosu ve AGİT tarafından akredite edilmiştir. Ayrıca Asya, Avrasya, Afrika, Orta Doğu, Balkanlar ve Amerika Birleşik Devletleri’nde koordinasyonlarımız mevcuttur.

Zamanla tecrübe ve itibar kazanan Cojep bugün insani değerler için çalışıyor. Uluslararası kuruluşlara, barışın, adaletin, hakların, özgürlüklerin ve demokrasinin kalkınmasında, güçlendirilmesinde sivil toplum rolünün önemini gösterdik.

Derneğimiz, uluslararası toplum tarafından akredite ve saygın bir kuruluş haline gelerek bu alanlarda kendini kanıtlamıştır.

Ödül alan bazı şahsiyetler

COJEP Ödül Töreni yıllık bir etkinliktir. Amacımız adalet ve hürriyet mücadelesinde önemli kişilikleri ödüllendirmek.

2007 yılından bu yana siyasi, sanatsal, sportif, entelektüel dünyadan veya sivil toplum mensupları bu ödülü almaya hak kazandılar.

Özel  Cojep Ödülü, 2009 yılında İsviçre Dışişleri Bakanı Bayan Micheline Calmy-Rey’e verildi. Ayrıca Joseph Daul, Jorgo Chatzimarkakis, Bakan Philippe Richert, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlementosu Vekili Emine Bozkurt, Kamel Meziti, Abdal Malik, Lilian Thuram, Cyril Ritchie, Jean-Marie Heydt, Mevlut Erdinç, Mireille Fanon Mendès France, Doudou Diène, Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gabriella Battaini, Büyükelçi Ömür Orhun, Bashy Quraishy, ​​Mouloud Aounit veya Rokhaya Diallo gibi isimler cesaretleri ve örnek kişilikleri için Cojep ödüllerini almaya hak kazanmışlardır.

COJEP ÖDÜLLERİ 2007 – 2007

fr_FRFrench